Wednesday, August 24, 2011

rahsia surah Yasin

untuk kita kongsi bersama.. =)

Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut “SALAMUUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM ” diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, InsyaAllah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri/suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam.

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat, kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini.

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin.

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad SAW yang beriman kesihatan zahir batin.

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.


i got this from http://warmfuzzy.wordpress.com/2007/05/21/83/




Tuesday, August 23, 2011

45 kg!


1) Were you named after anyone?
nope. actually my mom loves the sound 'nis' at the back of a name. maniss katanya bahahau

2) When was the last time you cried?
cant remember .i always cried when i watch sad movies on tv T_T

3) Do you like your handwriting?
hell no. haha

4) What is your favourite lunch meat?
it could be chicken or fish. but i like chicken more.

5) Do you have kids?
No not yet. someday , perhaps. i love kids!

6) If you were another person, would you like to be friends with you?
sure. haha. i always wonder how my friends feel like to be friends with me.

7) Do you use sarcasm?
when i'm mad, jyeah.

8) Do you still have your tonsils?
never have tonsils before.

9) Would you bungee jump?
Noooo. teringin laa tp takot. huk

10) What is your favourite cereal?
honey stars!

11) Do you untie your shoes when you take them off?
nope. life is too short to untie ur shoes hehe

12) What is your favourite ice–cream?
chocolate!

13) What is the first thing you notice about people?
their eyes

14) Red or pink?
red

15) What is the least favourite thing about yourself?
lazy ass

16) Who do you miss the most?
my grandmothers maktok n dadi

17) Do you want everyone to complete this list?
dunno up to them

18) What colour of trousers and shoes are your wearing?
im wearing blue long skirt n no shoes in my house

19) What are you listening to right now?
raya songss on youtube

20) If you were a crayon, what colour would you be?
black

21) Favourite smells?
the smell of the food expecially cken curry!

22) The last person you talked to on the phone?
wewe

23) Do you like the person who sent you this?
copied this from a friend of mine

24) Favourite sports to watch?
im not into sports

25) Hair colour?
black with a bit layer of perang2

26) Eye colour?
Black ?

27) Do you wear contacts?
Nopee

28) Favourite food?
all types of RICE n all types of CHICKEN

28) Scary or happy endings?
both huahua

29) Last movie you watched?
Rise of the Planet of the Apes

30) What colour of shirt are you wearing?
Black n white

31) Summer or winter?
summer

32) Favourite dessert?
usually ice cream

33) Most likely to respond?
no one haha

34) Least likely to respond?
no one!

35) What books do you read?
polymer books only . i dont like reading books

36) What is on your mouse pad?
im using touch pad

37) What did you watch last night?
''jalan menuju hidayah'' during sahur.

38) Rolling Stones? Beatles?
both! err beatles kot!

39) Where is the furthest you have been from home?
bandung, indonesia

40) Do you have a special talent?
i like to imitate someone's voice in an annoying way ;p (is det special talent?haha!)

41) Where were you born?
Adventist hospital, Penang.

42) How often do you get online?
everyday

43) Do you have a blog?
yes but no but yes but no but yes yes yes actually no!

44) Do you prefer to sleep alone or with someone?
alone

45) Whose answers are you looking forward to getting back?
anyone



* what ?45 kg ?i think it's too skinny. terbalik kot 54kg baru perfectt weight! how i wishhhhhhh hukk~

Thursday, August 11, 2011

Wednesday, July 27, 2011

someone like you



beautiful song,beautiful singer,beautiful voice n the lyrics is so meaningful





nevermind i'll find someone like u..i wish nuthing but the best for you.. =)


Thursday, July 21, 2011

bungaaaaa





- putrajaya flora fest -

pasepa tiba2 post gamaq2 bunga smua neh? hati tgh berbunga2 kah?dlm hati ada bunga kah? ka lapaq bunga? haha ;p hell no!

Saturday, July 16, 2011

tempahan utk kek batik bermula !

kalau nk order kek batik chocolate bebi pui (my special homemade ) for this coming ramadhan or raya, boleh lah order dkt saya, tp utk sesiapa yg berada di penang sajalahh yaa..sila hubungi 012-6879094 atau email dkt lauri_rox88@yahoo.com

=)








price?
rm 30 for 1 cake..
weight : lebeh kurang 500 g
size : 20 cm diameter

proses utk nk order, please make ur order ahead..insyaAllah dalam masa 2 hari anda dh boleh ambil kek batik chocolate anda di rumah saya.

mariii mariii!


Thursday, July 14, 2011

like a stone

kadang2..kita ingat orang yang paling rapat n sayang dgn kita tu la yg betol2 kenal n paham kita tp rupa2nya sebaliknya..or mungkin aku silap.selama ni aku ingat aku ni jenis yg cepat marah n cpt cool tp rupa2nya tak. baru aku sedaq yg sekarang ni aku susah nk marah or saket hati n susah plak nk cool balik maybe sbb aku ni susah nk lupa apa yg org pernah marah or cakap bukan2 kt aku yg aku takleh terima. maybe sebab benda tu betol2 buat aku rasa frust sangat kot. i am the kind that always forgiving but never forgets. umoq pon makin lama dh makin meningkat..bukan budak2 kecik lagi dh so aku takmau benda yg remeh temeh ni effect relationship aku dgn org yg aku care sgt. so biaq la aku ketepikan perasaan kecewa / sedeh / pilu aku ni demi org yg aku syg. peristiwa dulu byk mengajaq aku..i know its hurting u but its killing me . hmm i hate the moment right before i go to sleep where im forced to think about all the things i try so hard to forget but i cant..,n this is what happen.

when something bad happens, u have 3 choices ;
- u can either let it define u
- let it destroy u
- you can let it strengten u

Apologizing does not always mean that you're wrong and the other person is right. It just means that u value your relationship more than your ego

=)


deliciously delicious




disebabkan aku tgh lapaqqq gila2 sekaranggg (setiap masa sebenaqnya) makanyaa marilahh kita menjamu mataaa dgn gambar2 makanan yg sedapppp terbaikkkk pnya aku / rakan2 / family penah mkn setakat ni..tiba2 rasa nk buat review pule ttg mknn yg telah menjadi idaman aku smua ni.ni semua ni makanan yg kami telah makan dari bermacam2 restoran dan tempat..letssssssssssss~ amaran : bersiap sedia lah dgn tissue skali naa takot termelelehhh pule air liur kihkih




ni cken pa tah nama kt bbq chicken at gurney plaza..my bff,dekpah blanja kot time neh..sedapppp ini!tp klau depa bg ayam 3 ketoi,instead of 2 ketoi,,baru pueh kot haha~




char koay teowww penang marii!! sedappp nk mmpoih..udang dia pon agak besaq,lembot elok jaa..teloq n taugey pon byk..sedappp aaarghhhhhhh!!




strawberry shake from hardrock cafe kt kl time neh..haehhhh mmg tak pueh minom 1 gelaih ja!hahahaha




this is mine..hehe..dappppp! dkt chillis, gurney..teringinnn lagiii nk mkn aihhh!tu pkai tdung tuh my ex-gurl nextdoor, nadia.




ni menu kami berempat..melelehh balik ayaq liuq bila tgk pix neh balik..tu my ex-gurl nextdoor, dd dok tgh geget jagung tuh..haehhh sedapp mmg sedapp tp mahaii joalahhhh




tiba2 mcm tringin nk p mkn kenny rogers ni lagi..suka makaroni cheese dia..n ayam pun mmg sedap la kn..tp aku prefer nandos lg!mmmmm sluurpppppppp~




ni nasik goreng kruk kruk nama diberi from bandung,indonesia..pedaihhh gila tp mmg sedappp toii! ni kt one of the restaurant at rumah mode~




oreo cheese cake special from my sis in law to be,kak mun..huahua dia mai umah aritu n dia buat kt me n family oreo cheese cake neh..dappppp!!mcm secret rcipe punya~




yg nehhhh makaroni cheese kott kt coffee island,penang..ni my bff,dekpah punya..nyummm3 mmg dapppp!!




burger pa tah nama tak hengatt dh hehe dkt coffee island jugee ni tak silap aku kwn aku,nonis punya kot..sedappp agak besaq gak bger dia! fries dia pon lembik elok dapppp!




chicken cheese cordon bluee at coffee island juge..yg ni aku punya..mmg makk aiii shedapppppp baq ang! lg sedap dr cken cordon blue kt secret recipe punya..




chicken pie leek at Delicious..my mom punyaa~



Carbonara spaghettini at Delicious..ni my sis pnya..dappp!




mine!delicious cheese burger at Delicious..dh nama pun delicious mmg delicious jua lahhh!!




cken choppp kt kioskk at bertamm...dapppppppppp!!




hehe ni puding roti cheese special cook from me.. ada sapa2 nk order utk raya ni ka?boleh sajaaaa..=)




nasik ambangggggggg beli dkt bazar ramadhan kt sek 7 dkt2 ngan umah sewa aku dlu..tgh posa time neh lastyear.dappppp gilaa rahhh!




from tropica corner..cken chop penoh dgn cheese..sedapp dap dap dappp!!!!



ni dkt tropica corner lg bersama2 dgn my bff,pibe again..tgk tu ayaq tu hat tinggi renjong tu pa tah nama tak hengatt dh chocolate mix with apa tah si pibe punya n yg pendekk tu aku punya..oreo milkshake kot!sedappp ya ampunnnnnnnnnn!!terbaek!pueh!




ni cken pa tah nama mmg sedapp ya ampunnnnnnnn dkt fiske steakhouse juge neh. ;)




chocolate shkae dgn orea milk shake kot neh tak hengattt dh tp mmg serious dappp! kt fiske steakhouse kt kl.pibe yg introduced n bwk aku try kt sni. http://cheriterazanyra.blogspot.com/2011/04/fiske-steakhouse.html <-- cer tgk kt blog neh serba sedikit psai fiske steakhouse ito.




french toast siapp ada ice cream vanilla lg kat ateh..kt tropika corner dkt2 uia..mmg dapp!time ni p mkn dgn my bff,pibe.




daim cake from ikea..my all time favaurite..dappp ngat!but sadly,dh lama tak mkn cake neh..haehhh



nasik berianiiii vege utk gulai yg dapp bwh nehh..perghhhh




the best kari i've ever tasteeeeeeee (selain dr gulai my dadi n my mom) kt sri ananda bahwan at png..




this is the best i tell y'all..milo ais n bandung gelas besaqq pnyaaa kalau tak silap hrga rm2.50 ja kot!mmg gila pueh,gila sedap..dkt DC dkt ngan kolej melati (kolej aku dok dlu time sem 3) uitm shh alam. ptg2 slalu dok lepak pekena milo ais n bandung gelas besaq ni dgn my bff, wewe.




yg ni nasik lauk ayam gulai yg dapp n ikann goreng yg sgt freshhh n lembutt isinya..lunch yg disediakan dr seagull beach resort at pangkor



foursome!haha ni menu yg dimakan oleh aku n wewe..kami dorg ja mkn 4 pinggan neh melantakk bkn mein lg!ni kt kedai mkn fav. kami kt sek 7 shh alam yg diberi nama Molek.nasik goreng kpg + nasik goreng udang + koay teow kungfu 2



ni pun kt kedai favaurite kt kedai kopi at sek 2 shh alam juge..chinese cken chop. sukaa sbb ada teloq mata cayaq kt ateh dia..dapp!



jyeahhh yg ni the most favaurite.! cken chop!(smua pun nk fav. haha) ni dkt big taste kt sek 7 shh alam..cken chop regular ja neh tp gila pnya bsaq mmg pueh mkn smpai tak abeh woo.dh la cruchy,dapp ja ayam dia. leh pilih nk mushroom or black paper.fries dia pon lembot dap elok ja.kt big taste ni smua mknn dia big portion.leh pilih nk mkn size jumbo or regular.regular pun dh bsaq,cer imagine klau jumbo..leh mkn utk 4org kot!pueh!




nasik goreng special from ice room damansara ..dapp!nasik pon mmg kaw pnya byk!pueh dgn teloq cayaq!




ice pa tah nama from iceroom..kt iceroom ni special utk desert ice2 mcm ni..byk choice!mcm2 flavour ada dappp!



chicken cheesyyy from Big brother at damansara



yg ni smua org tau kottt tutty frutty..all time favaurite!




ouhh yg neh..favaurite ni time sem 3 n 4 kt shh alam ni kt kdai mamak syed bistro..sik goreng kpg + teloq mata..teloq cayaq dia mmg terbaekkk!


Tuesday, July 5, 2011

Eyes Set To Kill



eyes set to kill live in KL this sunday dkt number 1cafe..
n ffffff aku tak dapat p tgk. firstly, tak dak membe nk teman p tgk memandangkan smua tgh cuti / keja kt hometown masing2. takkan nk p sorg2 kot? tiket plak agak murahh la jugakk rm60 paling mahai..damn..dh la weekend ni dh elok2 aku p kl dgn family..dh ada kt sana dh! tp tak dapat jugak p..hmmm im sooo wanna see them live :( awat laa depa takmai time mcm ni gak tp lastyear bln 7 ..klau tak dh sah2 leh p! duit pun baru masok time tu aarghhhhhhhhhhhh GERAMMNYAAAAAAAAAAAAAAAA!!



my favaurite song~


dear eyes set to kill, please please please come to malaysia again next time..preety pleaseeeeeeeeeeeee



Monday, July 4, 2011

Wednesday, June 22, 2011

Sunday, June 19, 2011

hari kejadian



entry neh sebenaqnya dh lama dh nk post tp sajaaa peramm sat tunggu time birthday betoi2 baru publish post! jyeahhhh! tp mintak maap laa entry ini tidak bergambar sbb tak leh nk upload plak lmbat gila tunggu dh upload tp tak kuaq pun gambaq hmmmpfhhhhhhhhhhh~ gamaq sketoi ateh ni ja yg terlepaih! hukk

2 minggu lepaih iaitu pada 8june 2011, me with my BFFs ; awin a.k.a my lolink, arfah a.k.a dekpah, n yaya bushukk a.k.a dude keluaq poya2 + hanging out together tgk movie,makan,makan, dan makan lg seharian bersama! then pada mlmnya pule mereka dtg sleepover pule at my attic smbil on9,huha2,layannn muvie..haehh really2 miss those moment..tp time tu tak complete lg sorg geng kami iaitu farah a.k.a pibe..beliau tidak dpt pulang ke penang terchentaa ketika itu..:(

so pada hari kejadian mula2 sekali aktiviti kami berempat adalah pergi menonton wayanggg cita antu siammm! pa tah tajok lupe puleee biasa saja lah cita itu. tak takiotttt sgt ponn. yg best pon sbb haritu kami dduk bean sit. only available at tgv in 1st avenue in png only.. ;p

lepaih dh abeh tgk muvie, tiba2 si awin decide nk amek hubbynya pule iaitu si faiz, join kami sekali supaya dia leh jd photographer tlg snap pix kami 4 org pd hari tersebot. bahaha makanya slepas menjemput beliau, kami pon bertolak ke mcd greenlane. kerna khabarnya si awin nk jumpa org kt situ nk p amek baju dia order. lepaih dh mkn2, tiba2 si awin ckp org baju tu dh smpai mcd dh,lalu dia ajak si dude ikot teman dia turun bwh jmpa org baju tuh. then tinggal la aku,dekpah n faiz kt ateh tunggu depa sat. tunggu..tunggu punya tunggu tiba2 baru nmpak batang idong depa dorg dok mai dgn kek pule siapp lilin mua dgn muka ceriaaaa, lalu 'SUPRISEEEEEE' wahahaaha dlm ati time tu (..''ooo sazy ngan dude smpai ati plan dua org depa ja nk suprise kt dekpah.patot la tak reply msg smlm..hukkk..) sedeh la pulee sbb mlm smlm tu dh msg depa dua org ni kt fb nk discuss cena nk suprise dekpah sbb bday dia pada keesokan harinya iaitu 9june!tp depa tak reply pun.. but thennnn bila tgk kt kek tuh eh eh eh aikk ada nama bebi pui sekali pule..bebi pui n dekpah!hehe cissssssss ropa2nya saja ja depa nk surprise aku skali..hahaha. terharuuuuuu sungguh time tu 1st time kot org buat surprise mcm tu..huuu..thanks so so sooo much to the master mind awin n dude n faiz too.. :) gembira ja aku n dekpah time tu~
then celebrate lah kami di sana..snap2 pix pa smua then beredarlah kami ke tempat seterusnya pule iaitu ke 'smile r us' dentist depa teman sat aku p tukaq besi n getah bracesssss then teruss ke kdai vege india pure vege yg diberi nama sri ananda bahwan..kami smua pakat makan nasik beriani vege..gulai a.k.a kari dia mmg perghhhhhh marvellous!!serious sedappp nk mampoih haha mmg rasa gulai rempah abeh la perghh sedap2..the best gulai i've ever taste setakat ni..jadi bagi sapa2 yg hantu gulai seperti saya sila lah ke kdai sri anada bahwan ini..taktau jalan nk p sana mcm mana sila tanya saya! haha

ok2 lepaih dh kenyangg mentekedarah pa smua then bermula lah sleepover parteyyyy kami yg telah berlansung at my house's attic..sukaa betoi aku kalau depa2 ni mai tidoq ramai2,lepak2 kt attic rumah aku. happening ja. then apa lg order dominos pule mlm itu melantak lageyyyy tak hengattt~ dan keesokkan harinya depa 3 org pun balik..happy sgt2 hari tu..thanks to them!

secara kesimpulannya, bulan june taon neh, rasa mcm best n happy ja..celebrate birthday,kenduri kawen cousin aku time tu pun celebrate gak birthday ramai2 dgn relatives yg mana birthday bulan june jugak, cousin aku dari kemaman plak mai lepak penang then celebrate lagi ada org belanja makan besaq hehe,n result sem ni pule ok laa puas hati dgn keputusan semua subjek kecuali math. itu saja..alhamdulillah syukur ke atas semua rezeki,nikmat dan kegembiraan,kebahagiaan yg Allah dh bagi kt aku sepanjang aku hidup neh.. bulan june pon nk abeh dh..pilu pule rasa..dear june, I LOVE YOU !!!


Wednesday, June 15, 2011

swing swing





It hurts to love u when i can't tell u what i really feel about u..because sometimes i get hurt without u knowing. I get jealous easily even if i have no right to feel that way. I want ur time even if i'm not in the position to demand for it. Although my heart is breaking in silence, i still continue to love u because somehow in this hurtful love, there is still hope of having simple moments with u even if it means being just a friend...

Tuesday, June 14, 2011

9 deadly words used by a woman !

sila click utk gambaran dan pemahaman yg lebih jelassssssssssss





Monday, June 13, 2011

porke?


saya dengan ini sudah merasakan sesuatu yg tidak berapa nak menyedapkan hati... *counting down the days.. T___T

tiba2 rasa mcm takleh nk chill dan relax seperti semester2 yg lalu..apakah ini suatu petanda yg baik atau buruk? hummpfhhhh



tabah jualah ...

Tuesday, June 7, 2011

Fairytale Gone Bad




im in love with this song...


Saturday, June 4, 2011

im bored of being bored

You Think You Know Me ? (Bold and italic is me ~)

I am a morning person.
I am a perfectionist.
I am an only child.
I am Catholic.
I am currently in my PJs.
I am currently suffering from a broken heart.
I am left handed.
I am married.
I am addicted to MySpace/Twitter/Tumblr/Facebook/BBM.
I’m shy around the opposite sex.
I bite my nails.
I currently regret something I have done.
When I get mad I curse.
I don’t like anyone.
I enjoy country music.
I enjoy jazz music.
I have a car.
I have a cell phone.
I have a pet.
I have at least one brother or sister.
I have been to another country.
I have been told that I’m smart.
I have been told that I have an unusual sense of humor.
I have had a broken bone.
I have caller ID on my phone.
I have changed a lot over the past year.
I have had surgery.
I have killed another person.
I have had my hair cut within the last week.
I have had the cops called on me.
I have kissed someone I knew I shouldn’t.
I have kissed someone of the same gender.
I have mood swings.
I have rejected someone before.
I have seen the Lord of the Rings trilogy.
I have watched Sex and the City.
I like Shakespeare.
I love to cook.
I love Michael Jackson.
I love sleeping.
I love shopping.
I miss someone right now.
I own over 100 CDs.
I own over 100 DVDs.
I own and use a library card.
I practice a religion that is not considered mainstream.
I read books for pleasure in my spare time.
I sleep a lot during the day
I strongly dislike math.
I think Britney Spears is pretty.
I will try ALMOST anything once.
I work at a job that I enjoy.
I would classify myself as ghetto.
I can name all seven dwarfs from Snow White.
I am currently wearing socks.
I am tired.
I am currently waiting for someone.
I lost contact with someone.
I hate Miley Cyrus.
I think Party In The USA is catchy.
I’d date Harry Potter/ Ronald Weasley.
I can name all the past presidents of the United States.
I know who was president before George Bush.
I love pickles.
I need the internet to live.
I prefer vanilla over chocolate.
I watched Star Trek.
I watched all six movies of Star Wars.
I own an Xbox.
I think music is life.

Music

Acceptance. Coldplay. Dave Matthews Band. David Bowie. Foo Fighters. Hellogoodbye. The Killers. James Blunt. Teddy Geiger. Linkin Park. Muse. Ok Go. Panic At The Disco. Peter Bjorn. The Postal Service. Timbaland. Jack Johnson. Norah Jones. Drake. The Fray. The Wreckers. Michael Buble. BeyoncĂ©. Metallica. Massive Attack. Queen. Journey. The Cars. Supertramp. Eurythmics. Sublime. The Red Hot Chili Peppers. Wu-tang Clan. Fergie. Sarah McLachlan. Band of Horses. John Mayer. Jason Mraz. Justin Timberlake. Michael Jackson. Kenny Chesney. Carrie Underwood. Lynyrd Skynyrd. Neil Young. The Beatles. Brad Paisley. Tim McGraw. Taylor Swift. P. Diddy. Jay Z. Lil’ Wayne. Lil’ Jon. Three 6 Mafia. Nelly. Young Joc. T.I. Sean Paul. 50 Cent. Eminem. Eiffel 65. Ace of Base. The Underdog Project. Dream Theater. Santana. Alicia Keys. Incubus. Victor Wooten. Ludacris. Gorillaz. Matchbox 20. Paramore. Say Anything. Taking Back Sunday. Eric Clapton. The Darkness. Weezer. Maroon 5. The Eagles. Jimi Hendrix. Billy Joel. Matt Wertz Reel Big Fish. Anberlin. Mae. Family Force 5. AC/DC. Hootie and the Blowfish. Electric Six. Outkast. R.E.M. The White Stripes. Prince. Mika. Crystal Castles. Britney Spears. Spice Girls. The Gossip. Lady GaGa. Eagles. Nirvana. Smashing Pumpkins. Third Eye Blind. Metro Station. All Time Low. Motion City Soundtrack. The Rocket Summer. The Cab. Tenacious D. Something Corporate. The Moldy Peaches. Macy Gray. Mandy Moore. Plain White T’s. Yeah Yeah Yeahs. My Chemical Romance. Fall Out Boy. We the Kings. The Rolling Stones. A Rocket to the Moon. Angels & Airwaves. The Beastie Boys. Simple Plan. Black Eyed Peas. Boys Like Girls. Jonas Brothers. Demi Lovato. Selena Gomez. The Cure. Cobra Starship. Death Cab for Cutie. Katy Perry. Deftones. Team Sleep. Filter. Goo Goo Dolls. Honor Society. Kid Cudi. Five Iron Frenzy. Tally Hall. Travie McCoy. McFly. One Direction. The Wanted.


Movies (THE ONES YOU’VE SEEN)

Glory Road. Pride and Prejudice. The Princess Bride. Goonies. Center Stage. Seven. Ocean’s Eleven. Newsies. Donnie Darko. 300. Robin Hood: Men In Tights. Love Actually. My Best Friend’s Wedding. Garden State. Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Wedding Crashers. Anchorman. Drop Dead Gorgeous. Elf. Zoolander.Austin Powers. Clueless. Mean Girls. Hairspray. Moulin Rouge. Fight Club. Pulp Fiction. What a girl wants. Kill Bill .Rocky. Thank You For Smoking. Little Miss Sunshine. Requiem for a Dream. The Departed. Dawn of the Dead. Memento. The Lovely Bones. 17 Again. 8 Mile. Office Space. Snakes on a Plane. Boondock Saints. The Silence of the Lambs. Say Anything. The Devil Wears Prada. Saving Private Ryan. Superbad. The Prestige. Just Friends. Under the Tuscan Sun. Titanic. Steel Magnolias. Saw. Ace Ventura. She’s the Man. Because I Said So. Catch and Release. Music and Lyrics. Spanglish. Stick It. Step Up. . Joyride. Halloween. The Italian Job. Crash. Must Love Dogs. The Last Kiss. Chicago. Harry Potter. Rush Hour. Breakfast at Tiffany’s. Clerks. Shooter.The Bourne Identity. Meet the Parents. Dirty Dancing. A Christmas Story. Rudy. National Treasure. Sleepless in Seattle. Miss Congeniality. The Science of Sleep. The Matrix.Everything is Illuminated. Good Will Hunting. Bill and Ted’s Excellent Adventure.Empire Records. Phantom of the Opera. District 9. Lord of the Rings. Click. Scarface. The Notebook.


TV (THE ONES YOU’VE WATCHED MORE THAN A COUPLE OF TIMES)

Saved by the Bell. Grey’s Anatomy.Man vs. Wild. Scrubs. South Park. ER. America’s Next Top Model. Gossip Girl. Sex and the City.Friends.Dawson’s Creek. The Big Bang Theory. Seinfeld. The Office (British Version). Lost. Miami Ink. Made. Arrested Development. That 70’s Show. Family Guy. The Simpsons. Veronica Mars. Project Runway. Bones. Iron Chef. Alias. Pushing Dasies. Gilmore Girls. The Colbert Report. The Daily Show. Mythbusters. Avatar: The Last Airbender. Will and Grace. 24. House. To Catch A Predator. Whistler. Heroes. Aqua Teen Hunger Force. Unsolved Mysteries. 7th Heaven. Everybody Loves Raymond. Boston Legal. Bleach. What I Like About You. Reba. King of Queens. Survivor. The O.C. American Idol. Days of Our Lives. CSI.How I met your mother. Boy Meets World. Law and Order. Numbers. Reno 911. I Love New York. Step by Step. Little People Big World.What Not To Wear. My Wife and Kids. Supernatural. Moonlight. Ace of Cakes. White Collar. Nip/Tuck. The Biggest Loser. Beauty and the Geek. Battlestar Galactica. Stargate SG1. The Inferno. Scarred. Wild N Out. Real World. Trinity Blood. Dead Like Me. Whose Line is it Anyway?. Futurama. Dragon Ball Z.. Degrassi. Greek. Glee. Secret Life of the American Teenager.The Hills. Laguna Beach. Firefly. Vampire Diaries. Medium. Star Trek. X-files. Cowboy BeBop. Sailor Moon. My Name is Earl. Six Feet Under. Dancing With The Stars. Criminal Mind

Tuesday, May 31, 2011

prisoner of today.


CROSS OUT THE THINGS YOU’VE DONE :

Graduated High School.

Kissed someone.

Smoked a cigarette.

Got so drunk you passed out.

Rode every ride at an amusement park


Gone to a rock concert.

Helped someone.

Gone fishing.

Watched four movies in one night.

Gone long periods of time with out sleep.

Lied to someone.

Snorted cocaine.

Failed a class.

Smoked weed.

Dealt drugs.

Been in a car accident.

Been in a tornado.

Done hard drugs (i.e. ecstasy, heroin, crack, meth, acid).

Watched someone die.

Been to a funeral.

Burned yourself.

Ran a marathon.

Cried yourself to sleep.

Spent over $200 in one day.

Flown On a Plane

Cheated on someone.

Been cheated on?

Written a 10 page letter.

Gone skiing.

Been sailing.

Cut yourself. (accidentally or on purpose?)

Had a best friend.

Lost someone you loved.

Shoplifted something.

Been to jail.

Dangerously close to being in jail.

Had detention.

Skipped school.

Got in trouble for something you didn’t do.

Stolen books from the library. (time skolah rendah dulu kot haha)

Gone out of the country

Dropped out of school.

Been in a mental hospital.

Watched the “Harry Potter” movies.

Had an online diary.

Fired a gun.

Gambled in a casino.

Had a yard sale.

Had a lemonade stand.

Actually made money at the lemonade stand.

Been in a school play.

Been fired from a job.

Taken a lie detector test.

Swam with dolphins.

Gone to sea world.

Voted for someone in a reality TV show.

Written poetry.

Read more than 20 books a year.

Gone to Europe.

Loved someone you shouldn’t have.

Used a coloring book over age 12.

Had Surgery

Had Stitches

Taken A Taxi

Seen the Washington Monument.

Had more than 5 IM’s/online conversations going at once.

Overdosed.

Had a drug or alcohol problem.

Been in a fist fight.

Suffered any form of abuse.

Had a hamster.

Petted a wild animal.

Used a credit card.

Gone surfing in California.

Did “spirit day” at school.

Dyed your hair.

Got a tattoo.

Had something pierced.

Got straight A’s.

Been on the Honor Roll.

Known someone with HIV or AIDS.

Taken pictures with a webcam.

Started a fire.

Gotten caught having a party while parents were gone away
this shit is long.

Friday, May 27, 2011

Salsaaaaaaaa~


yeahh salsa!! with my BFF, sazyyy a.k.a my lolinkk! smuanya demi misi nk diettt la katakan..so hari tu time sleepover parteyyyyy kt umah baru dia,mlm tuh dok plan nk erobikkk ja dlm umah pasang dvd..last2 dia pasang dvd exercise LATINA SIZE pule hahaha gila penat dok menari lenggok sana lenggok sini,jump n hive! tp mmg puehhh sbb peloh gila..im sweating like a pig det nite! haha! tak larat nk cita pjg lebaq,kalau nk tau sila lah na usha2 entry psai mlm tu and activity lein bersama my lolink sepangjang minggu neh, kt blog beliau http://arewind.blogspot.com/2011/05/memory-that-hurts-slumber-party-with-bb.html .. n 1 more, http://arewind.blogspot.com/2011/05/day-to-cherish.html

Thursday, May 26, 2011

i miss...

i miss Bandung...the place,the food,the people were so nice,and the shopping experiences were so fun!!








n i miss this!the best drink evahhh! murah pon,of course la murah kn..ada mcm2 flavour..lemon,markisa,apple, etc. dia mcm ada mint dlm ayaq tuh so bila minom bila2 masa pon still sejuk ja..even tgh panas pon kalau minom sejuk n nyaman ja..best! so refreshing!


tak sabaq nak kembali ke sana lagi ~

=)

Wednesday, May 18, 2011

kepada peminat kacamata!

ok..memandangkan cutisem yg lama ngatt neh iaitu selama 4 bulan, i've decided to start a business (kononnn bisnessss haha) menjual spek secara on9..drpd dok umah saja n terasa spt malas pule nk cari kerja n bekerja part time kt luaq..cutisem lastyear dh penah keja partime dh as king's promoter kt giant..jual aiskrim saja..selama sebulan lebeh..ok laa..tp itu lah,nk p kerja pon kena ada org hantaq (kira kos duit minyak), nk mkn lg sementara lunch break (duit lagi) so bila difikir2 semula lebeh baik jikalau cuti neh kerja part time kt rumah saja..save sket duit dan tenaga..tunggu dh abeh degree nnti la baru kerja kt luaq.. alang2 dok on9 24 hours skrg ni kt rumah kn..n kerja juai spek ni pun memerlukan kerajinan utk sentiasa on9 24 hours so bring it onnnnnn!!!!ni pun courtesy from my sister's friend..dia yg start jd agent dok juai2 spek ni lalu i pun join dia sekali..dpt la jugak income





jadi inilah ia sedikit contoh sample kacamata2 yg dijual..mcm2 jenis ada seperti :
- Rayband Wayferer
- Rayband folding
- Ferari Shades
- Oakley polarized
- Oakley scapel
- Oakley jupiter limites
- Oakley frogskin limited

n byk lg..kalau berminat nk tgk gambar secara detail sila lah ke fb i -->
https://www.facebook.com/profile.php?id=1267465037 boleh tgk album2 spek kt my photos..=)
ORDER NOW!!

To place an order, kindly PM me the following details:-

1.Name (if different from FB)
2.Contact Number
3.Address
4.Item Code/Colour/Size

We will send you the confirmation and the total amount.

TERMS AND CONDITIONS

1) SERIOUS & HONEST buyers only. First come first served basis.

2) For READY STOCK (Limited items), booking are allowed maximum for 2days.

3) 50% deposit is required for each booking order. If you want to cancel your booking, deposit is not refundable and burn!

4) Items will only be sent after you made 100% payment.

5) PRE-ORDER items, do full payment to us and we will order due to pre-order batch date.

6) After made the payment, do SMS or inbox to us your details and payment status:
• Name:
• Address:
• Phone No:
• Transaction Bank: Maybank / CIMB
• Date and time of transaction:
• Total includes postage:
• Items:
• Quantity:
• Size:
• Postage method : Poslaju / Delivery (for Cheras/KL City Centre)

6a) Please make the payment at maybank or CIMB account - msg/call me first at 0126879094

7) Items are in good condition. We held no responsibilities for any losses or damages during delivery.

8) Items that have been sold are NOT refundable or return back.

9) Actual color may little different from picture illustrate due to monitor resolution or lightings.

10) Return and refund is NOT allowed in such case of wrong expectation on color, material type, material thickness or any.

11) PRE-ORDER items are direct-import. Please allow 8-14 working days waiting time and understand that sometimes there might be a delay because of custom special checking or any other unforeseen circumstances.

12) Customer will get 100% refund if the item(s) that you ordered is out of stock (for pre-order).

13) Any brand new item find out problems like wrong item or big different only, inform us within 24 hours after items received, postage fees will bear by buyer, otherwise will not be accepted.

14) Customers who not willing to wait & high demand on material and quality, suggested NOT to participant in pre-order to avoid any conflict circumstances.